Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam, in Amsterdam, vormen zestig veteranen het erecouloir van het Paleis op de Dam tot aan het Nationaal Monument. In het erecouloir staan veteranen symbool voor de strijd voor internationale vrede, vrijheid en veiligheid. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei, het Veteraneninstituut (Vi) en het Veteranen Platform (VP) zoeken naar veteranen die Nederland willen vertegenwoordigen in het erecouloir.

Het erecouloir vormt een afspiegeling van de veteranenpopulatie. Daarom zoeken we mannen en vrouwen van alle krijgsmachtdelen en van verschillende uitzendingen en leeftijden. Alle veteranen moeten zich voor het erecouloir aanmelden via onderstaand formulier. Ook wanneer u als veteraan bent aangesloten bij een vereniging, meldt u zich via onderstaand formulier aan. 

Aan aanmelding voor het erecouloir zijn de volgende voorwaarden verbonden:

  • U bent aanwezig op de voorbereidingsbijeenkomsten op zaterdag 16 maart 2019 en zaterdag 13 april 2019;
  • U bent aanwezig op 4 mei;
  • U bent in het bezit van een veteranentenue (lees: grijze broek, zwarte/blauwe blazer of colbert met opgemaakte decoraties) als u lid bent van een vereniging;
  • U bent in het bezit van een donker pak als u geen lid bent van een vereniging.

Aanmelden voor het erecouloir kan tot en met zondag 10 februari 2019 via onderstaande link

https://www.veteraneninstituut.nl/aanmelden-erecouloir-2019/

4 mei Veteranen Erecouloir

Deze website maakt gebruik van analytische cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u ons gebruik van cookies.