Tekst Aad van Gils foto Eddy van de Water

12 september om 19:45 uur organiseert de Stichting Veteranen Texel samen met de gemeente een pré première van de actiefilm: ‘De Vuurlinie’ met in de hoofdrol Waldemar Torenstra. 

De film “De Vuurlinie” is een Nederlandse oorlogsfilm gebaseerd op de memoires van militaire Willemsorde-drager Marco Kroon. De opnames van de film vonden plaats in Nederland en Spanje.

Majoor Marco Kroon werd door het Korps Commandotroepen tussen 2004 en 2007 vier keer uitgezonden naar Irak en Afghanistan. In De Vuurlinie is onder meer te zien hoe de toen nog luitenant Kroon in 2006 in de Afghaanse provincie Uruzgan zijn manschappen door meerdere vuurgevechten leidt in Afghanistan. Daarvoor ontving hij later de militaire Willems-Orde, de hoogste militaire onderscheiding die Nederland kent. Regisseur Roel Reinélaat laat ook zien hoe de majoor in de jaren daarna worstelt met de geruchtmakende nasleep, zijn PTS-klachten en ernstige trauma’s die hem meermaals in opspraak hebben gebracht en hij uiteindelijk voor de rechters moet verschijnen. Dat laatste onder meer vanwege wapenbezit.

Deze website maakt gebruik van analytische cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u ons gebruik van cookies.