Texelse veteranen worden uitgenodigd om mee te gaan naar een lezing door André van der Kamp, commandant van de Zr. Ms. Zeeland. De bemanning van dit marineschip verleende bijstand nadat orkaan Irma in de west een ravage had aangericht. De lezing is aanstaande woensdag 24 januari, om 15.00 uur in het Marine museum in Den Helder. Afbeeldingsresultaten voor orkaan irma sint maarten

Orkaan Irma was de vierde tropische cycloon van het Atlantisch orkaanseizoen 2017. Op 6 september raasde zij over het Caribisch gebied en richtte, met name op het eiland Sint-Maarten veel schade aan. In deze regio is permanent het ondersteuningsvaartuig Zr. Ms. Pelikaan en afwisselend een ander marineschip gestationeerd. Tijdens de orkaanpassage diende Zr. Ms. Zeeland als stationsschip. Beide schepen hebben de eerste dagen na orkaan Irma hulp geboden. Kapitein-luitenant-ter-zee van der Kamp verzorgt een boeiende presentatie over de noodhulp die zijn schip heeft verleend.

 

Wie beschikt over een Defensiepas of veteranenpas kan deze lezing gratis bijwonen. Overige belangstellenden betalen 10 euro.

Deelnemers worden verzocht om 14.00 uur te verzamelen aan boord van TESO. Na aankomst gaat de groep lopend naar het Marine museum.

Opgave is gewenst via: info@marinemuseum.nl  of 0223-657534. Wie slecht ter been is en toch deze bijeenkomst wil bijwonen, wordt verzocht zich te melden via hansbergamin@hotmail.com

Lezing over noodhulp na orkaan Irma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van analytische cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u ons gebruik van cookies.