Zoals aangegeven op de laatste Veteranenbijeenkomst hebben jullie ongeveer twee weken geleden de uitnodiging voor de 4 mei herdenking per post op jullie huisadres ontvangen Dit bericht is ter herinnering en mogelijk verdere verduidelijking, tevens als uitnodiging aan hen die (nog) geen veteranen post ontvangen.

In Nederland herdenken we tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesmissies nadien. Wij nodigen jullie, als veteraan, uit voor de herdenkingsbijeenkomst op 4 mei op Texel.

Programma:

18.30 uur  Kerk open, de Burghtkerk (Binnenburg 2 Den Burg).
Er is plaats gereserveerd op 4e en 5e rij links (na 18.40 uur worden de plaatsen die nog vrij zijn ook voor anderen gebruikt).

18.45 uur  Herdenkingsbijeenkomst in De Burghtkerk.
Spreker o.a. Harry de Graaf.

19.30 uur  Stille tocht naar Algemene Begraafplaats.
Rondgang en kranslegging bij monument ‘De Levensboom’ en ‘Cross of Sacrifice’.

20.00 uur  Twee minuten stilte.
Kranslegging bij monument ‘De Goede Herder’.

20.15 uur   Koffie in restaurant ‘De Stal’ aan de Kogerstraat.

Veteraan Hans Bergamin zal op de Algemene Begraafplaats onder andere enkele veteranen vragen een krans te leggen bij het monument “De Goede Herder”. Mocht je dit graag willen laat dat Hans nog even weten.

Het tenue is uiteraard vrij, echter:

  • Oud-militairen mogen, conform “statusvoorrechten gewezen militairen”, het militaire uniform dragen en dienen zich ook voor wat betreft het dragen van onderscheidingen op het uniform, te houden aan de tenuevoorschriften van het krijgsmachtdeel waartoe men behoorde.
  • Indien burgerkleding wordt gedragen mag bij herdenkingsbijeen-komsten en andere bijzondere gelegenheden waarbij dit wordt vermeld, door oud-militairen modeldecoraties op de hiervoor omschreven wijze op burgerkleding worden gedragen.
  • Ter herkenning en uitstraling als veteraan verzoeken we om uw draaginsigne veteraan op de linker revers te dragen.
  • Verder is het toegestaan tijdens de stille tocht en ceremonie op de algemene begraafplaats de baret op het burgertenue te dragen van uw krijgsmachtdeel danwel VN missie waar u toe behoorde, zodat u kunt groeten tijdens het spelen van het Wilhelmus.
  • Actief dienenden militairen conform bovenstaande, zowel burger als militair toegestaan, echter bij dragen uniform geschiedt dit volgens de tenuevoorschriften van het krijgsmachtdeel waartoe men behoord.

Bij vragen en/of opmerkingen weten jullie ons te bereiken!

Tot ziens op 04 mei

Met vriendelijke groet,

Hans Bergamin,                Martin van Daalen,

Bosnië veteraan               Veteraan diverse missies

Programma 4 mei herdenking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van analytische cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u ons gebruik van cookies.